Over Milligreens

In een gezamenlijk pand op de Briellaerd in Barneveld is Milligreens, in het voorjaar van 2018 tussen de programmeurs van het Magento e-commerce bedrijf eDifference, op kleine schaal begonnen met het kweken van gewassen. In januari 2020 is Milligreens met eDifference meeverhuist naar de Achterveldseweg in Barneveld. In 1 van de schuren achter het nieuwe pand van eDifference is een prachtige Vertical Farm opgezet. Wij noemen deze Milligreens, microgroenten of cressen, die we leveren aan lokale afnemers als restaurants, bedrijfskantines en cateraars. Zij passen de Milligreens toe in allerlei soorten gerechten. Naast een ware smaakexplosie zijn deze de perfecte finishing touch van gerechten. De smaak van onze microgroenten is vele malen intenser dan de gebruikelijke groenten die gegeten worden.

Milligreens vindt dat voedsel dichterbij de consument verbouwd moet worden. Voedsel legt vanwege met name massaproductie vaak vele kilometers af voordat het op het bord van de consument terecht komt, met alle overbodige CO2-uitstoot van dien. Door de lange voedselketen blijven de producten niet lang vers, waardoor conserveringsmiddelen en andere stoffen moeten worden toegevoegd. Wij hechten dan ook waarde aan lokaal voedsel en een transparante, korte voedselketen.

Daarmee spelen wij in op de toenemende vraag naar streekproducten, die zeker vanuit de lokale horeca steeds meer zichtbaar wordt. Daarom is Milligreens vanaf januari dit jaar begonnen met de daadwerkelijke verkoop van microgroenten. Middels een korte, transparante voedselketen kan Milligreens schoon en vers voedsel produceren met een minimale milieubelasting. Ben je benieuwd naar onze smaken? Neem dan een kijkje bij onze producten.

Onze producten kunnen iedere doordeweekse dag vers besteld en geleverd worden. Wij leveren de Milligreens altijd maximaal één dag na de oogst. Op deze wijze kunnen wij lekkere, verse producten garanderen. Bij ons is het mogelijk om een doos zelf samen te stellen met een of meerdere Milligreens. Het is daarnaast mogelijk om elke week te bestellen, maar dit kan ook per week verschillend zijn.