Latijnse naam | Amaranthus cruentes |
Herkomst | China |
Smaak | Milde bietensmaak |
Past goed bij | Gestoofd vlees, vis en salades, bieten en zoete desserts |
Voedingsstoffen | Vitamine B2, B6, B11 en E. Daarnaast is amaranth rijk aan vezels, magnesium, ijzer, selenium, zink en fosfor |
Bewaaradvies | In de koeling bewaren, in een ideale temperatuur van 2° tot 7° |
Houdbaarheid | Tenminste 7 dagen (mits gekoeld) |
Beschikbaarheid | Het hele jaar |
Amaranth
€2,60
Smaak:
Amaranth heeft een milde, aardse smaak, een beetje zoals rode biet, maar minder intens.
Combineert goed met:
Amaranth heeft alles te maken met de levendige paars-roze kleur, waardoor het een geweldige garnering is. Door de milde smaak kan het worden gebruikt om wat extra’s toe te voegen aan hartige of zoete gerechten.
Gezondheidsvoordelen:
Amaranth is niet alleen een mooimaker, het bevat een aantal serieuze voedingsstoffen, waaronder vitamine C, E en K, evenals antioxidanten in de vorm van carotenoïden