Slimme stadslandbouw voor een betere leefomgeving

Wij telen het hele jaar door hoogwaardige en ultra-lokale producten in onze indoor farm.

Wij maken deel uit van een beweging die de manier waarop wij onze steden voeden, verandert.

Wij creëren de volgende generatie boeren en stadsboerderijen voor duurzame steden.

Ons team

Jaco Kuiper
Oprichter & eigenaar

Jaco heeft 15 jaar ervaring als ondernemer met meerdere internetbedrijven voordat hij in 2017 uit frustratie over het huidige voedselsysteem Milligreens oprichtte.

Bert Schipper
Operationeel & planning

Bert verzorgt de dagelijkse operatie en het contact met de chefs en beheert daarmee de eerste vertical farm in deze regio.

Ernst-jan Odie
Website & hobby kok

Ernst-jan regelt alles rondom onze website. Met als motto “koken verbroedert” Kookt hij op houtvuur en geeft wild kookworkshops liefst in de Veluwse bossen.

Rudy Mr. (Berner) Senner
Hoofd beveiliging

Rudy bewaakt het terrein van onze monumentale Veluwse boerderij. Hobby’s zijn eten van lekkernijen, geaaid worden en blaffen. Weet je het wachtwoord niet… kom je er niet in.

Onze historie

2017

Ons pilot project was een voorbeeld van de eerste generatie indoor vertical farm waarbij gebruik werd gemaakt van hydroponics en Controlled Environment Agriculture (CEA) technologie. Dit deden we in de kantine van onze voormalige vestiging van eDifference en Sparklet op een industrieterrein in Barneveld.

2018

Dit jaar stond in het teken van onderzoek, ontwikkeling van misschien wel de eerste vertical farm van de regio. Met veel vallen en opstaan ontwikkelde we groei recepten en onze tweede generatie vertical farm.

2019

Met een stuk of 10 verschillende gewassen zijn we met verschillende Chefs bezig geweest om de productie te perfectioneren. We ontwikkelde het systeem en de software door zodat we meerder groeicyclus tegelijk konden draaien.

Begin 2019 kwam de huidige locatie, een prachtige monumentale Veluwse boerderij Pothoven van 1580 op het vizier. De boerderij is een voormalig melkveebedrijf met veel grote schuren waarmee we de toekomst ruim tegemoet kunnen. Met medewerking van Gemeente Barneveld kregen we de mogelijkheid om hier onze derde generatie vertical farm te realiseren.

2020

In Januari is ons nieuwe kapschuur opgeleverd met dezelfde constructie (traditionele pen en gat verbindingen) als de vele honderden jaren oude boerderij Pothoven. Hier huisvesten nu het kantoor van Milligreens samen met eDifference en Sparklet. In de voormalige melkstal is een klimaatcel gebouwd waarin de vertical farm van Milligreens is opgebouwd. Na een korte pauze en verhuizing zijn we weer aan het opbouwen.

In februari begonnen we de productie, aan onze trouwe restaurants, detailhandels en cateraars die ons deze jaren hebben gesteund, weer op te voeren. Toen gebeurde COVID-19.

Een boerderij vol microgreens en cressen en geen klanten om ze aan te verkopen! Net als de restaurants hebben we de vertical farm uit moeten zetten maar we hebben niet stilgezeten… We hebben deze tijd gebruikt om het productieproces nog beter te maken. We wilden van het plastic af. Door het medium (bodem) met bakjes van hard karton te combineren, konden we onze microgreens en cressen in dezelfde bakjes zaaien, laten groeien, telen, vervoeren en afleveren. GEEN plastic, GEEN afval.

Nu

Na een korte pauze zijn we weer terug met een nieuwe boerderij, nieuwe smaken en een totaal nieuwe benadering om de beste microgreens en cressen van de midden Nederland te produceren.

Wij zijn trots op onze samenwerking met enkele van de beste chef-koks en duurzame lokale groothandels en cateraars van deze regio en zijn blij dat we meerdere stagiaires en vrijwilligers hebben kunnen trainen.