Latijnse naam | Coriandrum |
Herkomst | Italië |
Smaak | Milde koriandersmaak |
Past goed bij | Aziatische keuken, vis- en vleesgerechten, soep, salade, desserts |
Voedingsstoffen | Vitamine A, B2, B11, C , E en K. Daarnaast is de koriander plant rijk aan antioxidanten, ijzer, mangaan, kalium, fosfor en magnesium. Koriander is een krachtige plant voor het bestrijden van het salmonella virus. |
Bewaaradvies | In de koeling bewaren, in een ideale temperatuur van 2° tot 7° |
Houdbaarheid | Tenminste 7 dagen (mits gekoeld) |
Beschikbaarheid | Het hele jaar |
Coriander
€2,60
Smaak:
Koriander zoals je nog nooit hebt geproefd! Pittig, vers en met citrustonen. Er zal vaak nog wel een zaadje hangen dat zorgt voor extra smaak en textuur.
Combineert goed met:
Perfecte garnering voor een curry of ’s ochtends met eieren en avocado’s. Gebruik het zoals je gewone koriander zou gebruiken, je hebt gewoon niet zoveel nodig!
Gezondheidsvoordelen:
Microkoriander heeft 3 x meer bètacaroteen dan gewone koriander, wat betekent dat het goed is voor je ogen en je huid. Koriander is ook een van de rijkste kruiden bronnen van vitamine K.